Gulaschsuppe im Brot

Gulaschsuppe im Brot

4.2 372 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

Brote
  • Öl zum Einfetten
  • Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
    600 g
  • Roggenmehl Type 1150
    300 g
  • Sauerteig flüssig (75 g), z.B. von Seitenbacher
    1 Pck.
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Salz
    3 TL
  • Wasser
    550 g
  • Apfelessig
    20 g
  • Kartoffelstärke
    20 g
Gulaschsuppe und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    30 g
  • Rindergulasch in Würfeln (ca. 1,5 cm)
    500 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Senf
    1 TL
  • Wasser
    350 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Speisestärke
    10 g
  • gelbe Paprika (ca. 150 g), in Würfeln (1 cm)
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 929 kcal / 3545 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 119 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...