Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti
- 150 g di speck a cubetti
- 3 uova
- 50 g di latte
- 70 g di olio di semi di girasole
- 200 g di farina tipo 00
- 15 g di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 840.8 kJ / 200.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 189.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50 Min
Polpettone spinaci e pancetta
1 Std. 30 Min
Plumcake salato con piselli, zucchine e formaggio di capra
1h 35min
Plumcake salato pancetta e datteri
1 Std.
Polpette alla rucola
40 Min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Plumcake salato al Chorizo
45 Min
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50 Min
Ciambella salata speck e scamorza
50 Min
Plumcake salato
1 Std. 30 Min
Muffin speck e caciocavallo
45 Min
Cheesecake al tiramisù
6 godz. 30 min