Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Rindsgulaschfleisch, in Stücken (3 cm)
- 1 EL Estragonsenf
- 350 g Zwiebeln, in Spalten
- 30 g Butterschmalz
- 20 g Tomatenmark
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 3 - 3 ½ TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
¼ - ½
TL Cayennepfeffer
lub ¼ - ½ TL Paprikapulver, rosenscharf - 1 TL Majoran, getrocknet
-
200
g Rinderfond
lub 200 g Rindsuppe - 50 g Rotwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkraut
1h 40min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 Std.
Fiakergulasch
2h 15min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50min
Reisfleisch
2 godz. 20 min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3 godz. 45 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1 godz. 30 min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 λεπτ.
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h
Staubzucker
5 Min