Rindsgulasch klassisch
TM6

Rindsgulasch klassisch

4.2 (887 ocen)

Składniki

  • 600 g Rindsgulaschfleisch, in Stücken (3 cm)
  • 1 EL Estragonsenf
  • 350 g Zwiebeln, in Spalten
  • 30 g Butterschmalz
  • 20 g Tomatenmark
  • 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
  • 3 - 3 ½ TL Paprikapulver, edelsüß
  • 1 - 1 ¼ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • ¼ - ½ TL Cayennepfeffer
    lub ¼ - ½ TL Paprikapulver, rosenscharf
  • 1 TL Majoran, getrocknet
  • 200 g Rinderfond
    lub 200 g Rindsuppe
  • 50 g Rotwein

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1483 kJ / 354 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy