Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separati
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di farina tipo 0
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino colmo di senape in polvere
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- 150 g di bacon a fette
- 50 g di cavolo cappuccio viola a listarelle
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di salsa di senape
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polvorones de Día de Muertos
1 Std. 10 Min
Pudding di riso venere e mango
8h 45 min
Fagottini di agnello speziati
1h 30min
Cupcake ragnatela
1h 30min
Bagels con uovo e composta al bacon
5 Std. 40 Min
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
25 dk
Smoothie mirtilli e té matcha
10min
Mini Japanese cotton cheesecake (senza glutine)
1h 30min
Blinis con burrata e scampi
1sa
Sfere di gambero panato al cocco con maionese wasabi (di Sebastiano Rovida)
45min
Tempura di verdure
25 dk
Blinis integrali con Gorgonzola
1sa