Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliatelle
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di semola rimacinata di grano duro
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 4 uova
- ½ cucchiaino di sale
Salsa
- 50 g di gherigli di noci
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 100 g di latte
- 10 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe bianco in grani
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3184 kJ / 761 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di zucca mantovani
2h 30 min
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15 min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Gnocchi al gorgonzola dolce
20 min
Sciatt
1h
Chizze al Parmigiano reggiano
1h 20min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min
Sciroppo anice e liquirizia
20 min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h
Gnocchi al cavolo nero e erbette con crema al taleggio
1h 30min
Pesto di noci
15 Min
Gnocco fritto
1h 5min