Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto avena e cacao
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 100 g di farina di avena
- 30 g di cacao in polvere
- 50 g di latte parzialmente scremato
- 60 g di olio di semi di girasole
Crema alla ricotta
- 60 g di biscotti secchi
- 2 uova
- 200 g di ricotta
- 125 g di yogurt naturale alla nocciola
- 30 g di zucchero
- 5 cucchiaini di crema gianduia
- cioccolato bianco q.b. per guarnire
- ribes rosso q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1151 kJ / 275 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1h 20min
Cupcake mimosa all'arancia
1 godz. 5 min
Torta cocco e ananas
40min
Torta di semola mandorle e miele
1 Std. 15 Min
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2 Std. 15 Min
Torta pasquale di riso e cioccolato
4h
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1 godz.
Tiramisù crema di ricotta e mango
1h 30min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Torta raw al cioccolato e banana
1h 20min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1sa 10 dk
Torta cioccolato e arancia
1h 25min