![Torta di avena con ricotta e crema gianduia Torta di avena con ricotta e crema gianduia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7BDB3F1C-7E79-4145-B68F-A8C068D421C1/Derivates/4bba4569-82e8-4411-ac7b-399dc4055217.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto avena e cacao
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 100 g di farina di avena
- 30 g di cacao in polvere
- 50 g di latte parzialmente scremato
- 60 g di olio di semi di girasole
Crema alla ricotta
- 60 g di biscotti secchi
- 2 uova
- 200 g di ricotta
- 125 g di yogurt naturale alla nocciola
- 30 g di zucchero
- 5 cucchiaini di crema gianduia
- cioccolato bianco q.b. per guarnire
- ribes rosso q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1151 kJ / 275 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel all'uva
1 godz.
Torta cupcake
40 min
Torta raw al cioccolato e banana
1 godz. 20 min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Torta veloce ai cachi mela
45 min
Plumcake con crema alla fragole
1 godz. 30 min
Torta carote e mele
1 godz. 30 min
Crostata integrale ricotta e cioccolato
2 Std. 50 Min
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1 godz. 15 min
Cheesecake ai mirtilli
5 Std.
Torta arance rosse e miele
1 godz. 30 min
Torta integrale di mele
45 min