Torta di avena con ricotta e crema gianduia

Torta di avena con ricotta e crema gianduia

4.0 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porzioni

Składniki

Impasto avena e cacao
  • 2 uova
  • 100 g di zucchero
  • 100 g di farina di avena
  • 30 g di cacao in polvere
  • 50 g di latte parzialmente scremato
  • 60 g di olio di semi di girasole
Crema alla ricotta
  • 60 g di biscotti secchi
  • 2 uova
  • 200 g di ricotta
  • 125 g di yogurt naturale alla nocciola
  • 30 g di zucchero
  • 5 cucchiaini di crema gianduia
  • cioccolato bianco q.b. per guarnire
  • ribes rosso q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 275 kcal / 1151 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 32.8 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...