Urządzenia i Akcesoria
Best Basic Houmous
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
tinned chickpeas rinsed, drained (2 x 400 g tins)480 g
-
water60 g
-
lemon juice30 g
-
extra virgin olive oil plus extra for serving70 g
-
toasted sesame seeds40 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground cumin, for servingpaprika (opcjonalnie) for serving
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
190.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
448.4 kJ /
107.2 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Demo
19 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Everyday Favourites
16 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Manifesto
203 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
We Can Work Magic Out Of Simple Things
35 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your Cookidoo® 2025: Snack Wizard
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Quick Flatbreads
20 min
Oat Milk
1 godz. 10 min
Pea and Mint Soup
20 min
Porridge with Fresh Fruit
10 min
Houmous
13 godz. 30 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Mayonnaise
5 min
Basil Pesto
10 min
Leftover Vegetable Houmous
10 min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Red Pepper and Tomato Soup
30 min