Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli

Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli

4.7 251 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • butternut squash (approx. 1100-1200 g), peeled, diced (2.5 cm)
    1
  • olive oil plus 50 g
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper plus 1 pinch
    1 tsp
  • fresh coriander leaves
    10 g
  • onions quartered
    200 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh red chilli deseeded, if desired
    1
  • chilli powder
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • chipotle paste
    1 tsp
  • smoked paprika
    1 tsp
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • cider vinegar
    2 Tbsp
  • tinned black beans rinsed and drained (approx. 2 x 400 g tins)
    460 g
  • lime juice
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 245.9 kcal / 1029 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 32.1 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 505.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...