![Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DF5054DE-36B7-4D06-922F-0E3B2D3F4117/Derivates/8b63ad5b-8bbe-48a2-92fa-bd0ea53705a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco sbriciolato (vedere consigli)
- 400 g di farina multicereali
- 10 g di sale
- 75 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 12 peperoni friggitelli, puliti (vedere consigli)
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di mozzarella fiordilatte, scolata e a tocchetti
- 80 g di filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3288 kJ / 786 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4h
Pizza Gourmet insalata, salsa cocktail gamberetti e salmone
4h
Crêpes al radicchio e carciofi
1 Std. 50 Min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4 Std. 30 Min
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5 godz.
Pizza Gourmet con bresaola finocchi, arance e olive nere
3 Std. 10 Min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20 Std.
Pizza romana bianca
6 Std. 30 Min
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 Std.
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4h
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.