![Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93060e71-709f-455b-9045-a4cc64e567c1/Derivates/37e94f68-826c-4552-a693-821e91f21371.jpg)
Wersje kompatybilne
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa agrodolce
- 60 g di zucchero
- 40 g di aceto di riso
- 10 g di salsa di soia
- 20 g di ketchup
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 2 - 3 gocce di Tabasco, a piacere
Involtini primavera
- 250 g di cavolo, a pezzi
- 1 pezzettino di radice fresca di zenzero, pelata (2 cm)
- 20 g di sedano, a pezzi
- 150 g di cipollotti, a pezzi
- 50 g di peperone verde, a pezzi
- 150 g di carota, a pezzi
- 50 g di pancetta, a pezzi
- 50 g di olio di sesamo tostato
- 100 g di carne trita di maiale
- 100 g di gambero crudo sgusciato, tritato finemente
- 1 cucchiaio di salsa di soia
-
70
g di germogli di soia freschi
lub 70 g di germogli di soia, in scatola - 12 fogli di pasta fillo per involtini primavera (circa 18-20 cm)
- acqua q.b. per sigillare
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1 Std. 30 Min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min
Ravioli 'Shao mai'
2h
Yaki Soba
55min
Pulled Pork con panini al vapore
3h
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min
Shao mai di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Salsa agrodolce cinese
15 Min
Involtini primavera
1 Std. 15 Min
Gyoza
1 Std.
Ravioli cinesi
1 Std.