Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto alla mandorla
- 130 g di zucchero
- 225 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo, grande (63-73 g)
- 1 cucchiaino di estratto di mandorla naturale (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 pizzico di sale
- 400 g di farina tipo 00
- 46 mandorle a lamelle
Terminare la preparazione
-
200
g di gelatina di uva
lub 200 g di confettura di fragole
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1h 10min
Biscotti di Halloween con crema di cioccolato
2h
Pasta sablé al cacao
1h 10min
Crakerstrelli
2h
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11sa
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5min
Dita di strega
1h 15min
Cake pops natalizie
4 Std.
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30 min
Cream tart
4 Std.
Mini muffin con frosting al mascarpone
1 Std.
Tronchetto di Natale "Foresta Nera"
1 Std. 30 Min