![Hackfleischsauce mit Spinat Hackfleischsauce mit Spinat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/705D2C0B-6118-4948-80FF-B3BA7E2AC153/Derivates/9AF7789A-E8FF-432F-B158-165D6E82D646.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 400 g Rinderhackfleisch
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Zucker
- 30 g italienische Kräuter, TK
- 1 EL Balsamico, dunkel
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 338 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Chili con carne
40p
Sommer Bolognese Bowl
35p
Krabben-Tomaten-Sauce
30p
Thunfisch mit Kartoffelragout
50p
Paprika-Hack-Sauce
25p
Tomaten-Garnelen-Sauce
25p
Pasta mit Hähnchen, Pilzen und grünen Bohnen
40p
Sauce Bolognese mit Petersilien-Parmesan
25p
Paprika-Hack-Kartoffeln
55p
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1óra 25p
Paprikagulasch
1óra 25p
Curryhuhn mit Champignons
30p