Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wiener Würstchen, in Scheiben (1 cm)
- 120 g Suppengemüse, gemischt, in Stücken
- 400 g Geflügelfond (z. B. von Lacroix)
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 130 g Suppennudeln (z. B. Muscheln)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2210 kJ / 528 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Buchstabensuppe
30 min
Erbsen-Möhren-Eintopf
1 godz.
Gemüse-Nudel-Suppe mit Hackklößchen
1 godz.
Hackbällchen-Suppe
45min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 min
Kartoffeleintopf
40min
Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen
50 min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45min
4-Freunde-Teller
1sa 10 dk
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1sa 10 dk
Hühner-Nudel-Eintopf
2 Std.