Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di latte
- 600 g di farina manitoba + q.b.
- 50 g di zucchero
-
2
cucchiaini di lievito di birra disidratato
lub 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato - 2 cucchiaini di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo grande (63-73 g)
- 70 g di uva passa
- 70 g di uvetta sultanina
- 40 g di scorze candite, miste
- olio di oliva q.b.
Croce
- 40 g di farina manitoba
- 20 g di zucchero
- 50 g di acqua
Glassa allo zucchero
- 25 g di zucchero di canna
- 45 g di latte
- 1 cucchiaio di marmellata di arance
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 998 kJ / 238 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones
30 Min
Pasticcio di carne inglese
1h 40min
Strudel viennese scomposto
2h 5min
Victoria sponge
1 Std. 30 Min
Pagnotta dolce all'olio di oliva
3h
Pain au chocolat
5h
Salsa satay
20 min
Presnitz
2sa
Pain aux raisins
4sa 30 dk
Treccia alla cannella
3 godz. 10 min
Brownie con noci e banana
45min
Babka
16h 30 min