![Panini del venerdì santo (Hot cross buns) Panini del venerdì santo (Hot cross buns)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82A20E7B-F147-410B-BF8E-AF2F46BFA7D2/Derivates/13C70F2F-3B84-421E-B8B5-C15158C1D6EB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di latte
- 600 g di farina manitoba + q.b.
- 50 g di zucchero
-
2
cucchiaini di lievito di birra disidratato
lub 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato - 2 cucchiaini di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo grande (63-73 g)
- 70 g di uva passa
- 70 g di uvetta sultanina
- 40 g di scorze candite, miste
- olio di oliva q.b.
Croce
- 40 g di farina manitoba
- 20 g di zucchero
- 50 g di acqua
Glassa allo zucchero
- 25 g di zucchero di canna
- 45 g di latte
- 1 cucchiaio di marmellata di arance
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 998 kJ / 238 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fiocchi
7 Std. 30 Min
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Pan de muerto
6 godz. 10 min
Dessert arancia, mandorle e zafferano
2 godz. 30 min
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Biscotti scozzesi
1 Std. 5 Min
Buchteln
4h
Panini allo yogurt al mirtillo
3 Std. 30 Min
Biscotti farro e camomilla (di Erica Liverani)
1 godz. 40 min
Crostata di verdure provenzale
1h 20min
Biscotto genoise al cacao
1 Std. 10 Min
Attorcigliati al sale marino
3sa 15 dk