Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 200 g di biscotti al cioccolato a pezzi
- 100 g di burro morbido a pezzi
Creme ai frutti di bosco
- 100 g di zucchero
- 300 g di mascarpone
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- ½ cucchiaino di vaniglia in polvere
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 100 g di lamponi freschi
- 50 g di more fresche
- 50 g di mirtilli freschi
Terminare la preparazione
- more fresche, a piacere
- mirtilli freschi, a piacere
- biscotti al cioccolato q.b.
- lamponi freschi, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato cioccolato e menta
10 godz. 25 min
Crema al limone
10h 20min
Danish layer cake
4h
Crostata gelata di frutta
13h 30min
Bignè all'amarena
3h
Torta di ciliegie
1h 30 min.
Fugassa veneta
4h
San Francisco
10 min.
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30 min.
Crostata meringata all'arancia
30min
Torta al limone
55 min.
Torta di limone e mandorle
1h 20min