Torta gelato ai frutti rossi e biscotti

Torta gelato ai frutti rossi e biscotti

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Base
  • 200 g di biscotti al cioccolato a pezzi
  • 100 g di burro morbido a pezzi
Creme ai frutti di bosco
  • 100 g di zucchero
  • 300 g di mascarpone
  • 250 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • ½ cucchiaino di vaniglia in polvere
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 100 g di lamponi freschi
  • 50 g di more fresche
  • 50 g di mirtilli freschi
Terminare la preparazione
  • more fresche, a piacere
  • mirtilli freschi, a piacere
  • biscotti al cioccolato q.b.
  • lamponi freschi, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 502 kcal / 2100 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 41.3 g
Węglowodany 25.8 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...