Torta gelato ai frutti rossi e biscotti
TM5 TM6

Torta gelato ai frutti rossi e biscotti

4.5 (11 ocen)

Składniki

Base

  • 200 g di biscotti al cioccolato a pezzi + q.b.
  • 100 g di burro morbido a pezzi

Creme ai frutti di bosco

  • 100 g di zucchero
  • 300 g di mascarpone
  • 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
  • ½ cucchiaino di vaniglia in polvere
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 100 g di lamponi freschi + q.b.
  • 50 g di more fresche + q.b.
  • 50 g di mirtilli freschi + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2100 kJ / 502 kcal
Białko
6.9 g
Węglowodany
25.8 g
Tłuszcz
41.3 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy