Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 80 g açúcar
- 1 lima (casca, só a parte verde)
- 10 folhas de hortelã
- 2 claras de ovo
- 250 g queijo mascarpone
- 1 c. sopa de vinho do Porto
- 300 g meloa cortada em cubos pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 940.8 kJ / 224.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 177.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas de aveia com iogurte e fruta
10 Min
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1 Std. 45 Min
Mojito de cerveja
5 min
Batata-doce com molho de legumes e massa gratinada
2h
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Salmão thai com puré de edamame
1h 20min
Smoothie matinal de frutos vermelhos e matcha
10 Min
Mousse de chocolate branco e morango para 8
2 Std. 10 Min
Cuscuz com frango, funcho e laranja
20min
Salada de batata com legumes fermentados
93h
Bife marinado em café com molho de frutos silvestres e salada verde
4 Std. 30 Min
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1 Std. 10 Min