One Pot Mac & Cheese

One Pot Mac & Cheese

3.7 423 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen

Składniki

  • Pfefferkörner, bunt
    ½ - ¾ TL
  • Muskatblüte
    ¼ TL
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    80 g
  • Cheddar in Stücken
    80 g
  • Butter
    30 g
  • Weizenmehl, glatt
    20 g
  • Milch
    200 g
  • Wasser
    450 g
  • Salz
    1 TL
  • Worcestersauce
    1 EL
  • kurze Hartweizennudeln, getrocknet (z. B. Penne, Farfalle, Hörnchen)
    250 g
  • Senf, scharf
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 28 g
Kalorie 2801 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...