Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de garbanzos secos (puestos a remojo 12 horas en agua con sal)
- 3 dientes de ajo
- 150 g de cebolla (cortada en cuartos)
-
10
ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
lub 10 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas) - 1 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 30 g de pan rallado
- 300 g de aceite para freír (y un poco más para engrasar las manos)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 310 kJ / 74 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Falafel con ensalada y salsa tahini
9 Std.
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Falafel
55min
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1h
Falafel
1h
Falafel de lentejas rojas y coliflor
2h 30min
Tacos vegetales de lentejas con dip de tofu
4 godz. 30 min
Chile sin carne
1h
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1 Std. 10 Min
Falafel de zanahoria
30min
Samosas vegetarianas
1h 45min