Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 manzanas en cuartos (lavadas, peladas y sin pepitas)
- 3 peras en cuartos (lavadas, peladas y sin pepitas)
- 1 chorrito de zumo de limón
- 4 orejones de albaricoque
- 200 g de azúcar
- 150 g de agua
- 100 g de vino tinto
- 1 palo de canela
- 1 trozo de piel de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 954 kJ / 228 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Compota de peras con orejones y avellanas
1 Std.
Mermelada de frutas tropicales y fresas del bosque
1 Std.
Mermelada de fresas
1h 5min
Puré de manzana
20 Min
Compota a la antigua
2 Std. 30 Min
Compota de manzana
15 Min
Mermelada de pera y manzana
30 min
Jalea de manzana
4 Std.
Mermelada y jalea de manzana
2 godz. 15 min
Mermelada de ciruela y manzana al aroma de canela
1 Std.
Compota a la antigua
2 Std. 30 Min
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50 Min