![Risotto with Spinach and Peas Risotto with Spinach and Peas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9419CF3C-0F56-45E5-8C54-D079FB8A352A/Derivates/15FF33C6-3EDF-400D-B72D-9D1A08CF46B8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, in pieces (1 in.), plus extra shaved, to serve
- 5 oz fresh baby spinach, de-stemmed
- 2 oz onion, in pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz unsalted butter
- 1 oz extra virgin olive oil
- 10 oz arborio rice
- 2 oz dry white wine
- 25 oz vegetable stock
- 2 vegetable stock cubes
- 5 oz peas frozen
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2012.4 kJ / 481 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 256.8 mg
Alternatywne przepisy
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 min
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40 min
Kabocha Sage Risotto
40 min
Risotto with Broccolini
35 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Southwest Quinoa
40 min
Vegetarian Chili
50 min