Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 oz olive oil
- 3 ½ - 5 oz mixed onions, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (¾ in.)
- 12 - 14 oz fresh mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (¾ in.)
-
2
oz frozen mixed vegetables (opcjonalnie)
lub 2 oz frozen green peas (opcjonalnie) - 25 - 28 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube -
1
tsp salt, to taste
lub 1 tbsp soy sauce, to taste - 3 oz dried soup pasta, e.g. ditalini or macaroni
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 777.4 kJ / 185.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 852.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Garlic Broccoli
20 min
White Bean Soup
2h 45 min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Vegetable Soup
35min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Carrot Ginger Soup
20 min
Split Pea Soup
1hod. 25min
Chunky Vegetable Barley Soup
1 Std.
Basic Soup Purée
45min
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Leek and Potato Soup
40 Min