Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 oz olive oil
- 3 ½ - 5 oz mixed onions, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (¾ in.)
- 12 - 14 oz fresh mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (¾ in.)
-
2
oz frozen mixed vegetables (opcjonalnie)
lub 2 oz frozen green peas (opcjonalnie) - 25 - 28 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube -
1
tsp salt, to taste
lub 1 tbsp soy sauce, to taste - 3 oz dried soup pasta, e.g. ditalini or macaroni
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 777.4 kJ / 185.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 852.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min
Mashed Potatoes
50 Min
Minestrone
45min
Vegetable Soup
35 Min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Chunky Vegetable Barley Soup
1 Std.
Brown Rice Risotto with Tuna and Artichokes
1 Std.
Split Pea Soup
1h 25 min
Vegetable Stew
1 Std. 15 Min
Sausage and Lentil Stew
1 Std. 15 Min
Basic Soup Purée
45min