Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di farina tipo 0
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 uova
- 250 g di latte
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 60 g di olive taggiasche denocciolate
- 80 g di provola a cubetti (1 cm circa)
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (15 g)
- 2 uova sode, sbucciate e in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia al salmone
2h 20min
Colomba al cioccolato fondente
50 分钟
Colomba salata al salame piccante e formaggi
3h
Fave dei Morti
55min
Torta colomba alla ricotta
1 godz. 20 min
Colomba salata mortadella e pistacchi
1h
Strudel di lattuga e burrata
1 godz. 20 min
Plumcake fave e finocchietto selvatico
2小时
Colomba ai mirtilli rossi e cioccolato bianco
1h
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3h 30min
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50 分钟
Colomba cioccocaffè
1小时 10 分钟