Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 2 arance, preferibilmente biologiche, la scorza
- 250 g di farina
- 70 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 120 g di burro morbido
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di mandorle dolci
- 600 g di carote mondate e a pezzi
- 200 g di succo di arancia fresco
- 100 g di zucchero
- 1 anice stellato
- 250 g di panna
- 2 uova
Arance caramellate
- 2 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 arancia a fettine
- Wartości odżywcze
- na 10 porzioni
- Kalorie
- 18050 kJ / 4310 kcal
- Białko
- 92 g
- Węglowodany
- 408 g
- Tłuszcz
- 268 g
Alternatywne przepisy
Torta al limone
55 min
Crostata di carote e arance
1 godz. 25 min
Torta di carote
1 godz. 10 min
Torta ai cachi e amaretti
1 godz.
Torta carote e mele
1 godz. 30 min
Torta soffice all'arancia
2h
Crostata al limone
1h 15 min.
Nuvola all'arancia
1h 5min
Torta soffice al profumo di arance
55 min
Torta di mele e mandarini
1 godz.
Plumcake al limone
1h 5min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min