Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pies
- 50 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 200 g lean beef steak mince, broken in pieces
- 1 sheet shortcrust pastry, ready-rolled, (approx. 320 g, see tips)
- 60 g red wine
- 1 Tbsp tomato ketchup
- 1 tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 60 g frozen peas
- 1 medium egg, beaten
Vegetables
- 400 g water
- 300 g carrots, cut in batons (1 cm)
- 300 g broccoli florets (small)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 553 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 433 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Chicken and Leek Pie
1 godz. 20 min
Cottage Pie
1h 10min
Shepherd's Pie
1h 40min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Chicken and Pear Pie
2h 40min
Ham Hock Potato Bake
35min
Beef and Beer Pie
1h 40min
Cottage Pie
2h 15min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 min