Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pies
- 50 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 200 g lean beef steak mince, broken in pieces
- 60 g red wine
- 1 Tbsp tomato ketchup
- 1 tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 sheet shortcrust pastry, ready-rolled, (approx. 320 g, see tips)
- 60 g frozen peas
- 1 medium egg, beaten
Vegetables
- 400 g water
- 300 g carrots, cut in batons (1 cm)
- 300 g broccoli florets (small)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 553 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 433 mg
Alternatywne przepisy
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40 Min
Ham Hock Potato Bake
35 Min
Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min
Cottage pie
1h 15min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Cottage Pie
1h 10min
Leftover Roast Patties with Egg
45 Min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min
Chicken Balls in Tomato Sauce with Spaghetti
1 Std.
Mac 'n' Cheese
1 Std. 20 Min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1 Std. 30 Min