Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre à confiture
- 250 g de cassonade
- le jus d'un citron jaune
- 1000 g de figues fraîches, lavées, séchées et coupées en quatre
- 2 branches de romarin frais, effeuillées
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 324 kJ / 77 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Confiture pêche et verveine
1 godz. 5 min
Confiture melon-anis
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min
Confiture de melon au basilic
2 godz. 40 min
Marmelade d'oranges
1 Std. 30 Min
Confiture de figues
1 Std. 30 Min
Confiture de poires
6h
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture poire-anis
1 Std. 30 Min
Confiture d'abricots
6h