Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 130 - 180 g di panna (30-40% di grassi)
- 1 cucchiaio di aceto
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1069.5 kJ / 255.4 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 65.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Danish layer cake
4 godz.
Torta Saint Honoré
5 godz. 50 min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 godz. 15 min
Mini éclair ai lamponi
3h
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Red velvet cake
1h 15 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Torta Red velvet
3h
Torta Bimby® ai mirtilli
1h 15 min
Torta foresta nera
3h
Bignè con crema pasticcera
3h