![Éclair con crema pasticcera e caramello Éclair con crema pasticcera e caramello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/183ABFE9-2C0A-441D-AE25-C61E0F8A4FC4/Derivates/7d2cccd3-d3d1-433b-9a3c-308253cb1c77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 130 - 180 g di panna (30-40% di grassi)
- 1 cucchiaio di aceto
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1069.5 kJ / 255.4 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 65.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1 godz.
Éclair come un Paris-Brest
5h
Mini éclair alla crema di caramelle alla fragola
Brak ocen
Crema mousseline
1 godz.
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2ч. 35 мин.
Crema chiboust
1 godz.
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2ч. 20 мин.
Cigni alla crema diplomatica
2ч.
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2ч.
Crema al burro al cacao
10min
Crema diplomatica
30 min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min