Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 5 uova
- 150 g di zucchero
- 15 g di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 175 g di farina integrale
- 2 cucchiaini di lievito in polvere
- 5 cucchiai di acqua calda (non bollente)
Crema di champagne
- 8 fogli di gelatina neutra
- 1 lime, il succo e la scorza grattugiata
- 3 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero + q.b. per gli acini d'uva
-
200
g di Champagne
lub 200 g di Prosecco - 300 g di panna, qualsiasi tipo
- 250 g di uva rossa o bianca
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1196 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli alle cipolle
3h 30min
Manzo alla Wellington con jus di vino rosso e salsa duxelle di funghi champignon
Brak ocen
Cream tart al cioccolato
8h
Involtini primavera con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h
Cullurielli cosentini
4 Std. 30 Min
Cracker di farro
2 Std.
Ciceri e tria
1 Std. 30 Min
Calzone fritto
5sa
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Torta sbrisolona al cioccolato (vegan)
1 Std. 30 Min
Pinsa romana alla carbonara
4h
Pettole pugliesi
3h