Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 5 uova
- 150 g di zucchero
- 15 g di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 175 g di farina integrale
- 2 cucchiaini di lievito in polvere
- 5 cucchiai di acqua calda (non bollente)
Crema di champagne
- 8 fogli di gelatina neutra
- 1 lime, il succo e la scorza grattugiata
- 3 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero + q.b. per gli acini d'uva
-
200
g di Champagne
lub 200 g di Prosecco - 300 g di panna, qualsiasi tipo
- 250 g di uva rossa o bianca
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1196 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stufato di spalla di manzo con gnocchi
1 Std. 30 Min
Baguette salsiccia e cime di rapa
6h
Menù: Polpettone con funghi, fagiolini e riso di cavolfiore
45 min
Cannoli con crema al pistacchio (senza glutine e lattosio)
Brak ocen
Panini di patate
20h
Pane di patate e noci
21h
Calzone fritto
5 Std.
Riso al forno con maiale (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Katmer (panini sfogliati turchi)
5 Std. 30 Min
Panini al latte dolci
12 Std.
Gulasch di agnello
1h 10 min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 Std.