Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaseado blanco
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 1 cucharadita de zumo de limón
Pasta de almendra
- 200 g de azúcar glas (y un poco más para trabajar la masa)
- 200 g de almendra molida
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 4 - 6 gotas de colorante alimentario verde
Relleno
- 250 g de azúcar glas
- 500 g de queso ricota de oveja
- 100 g de pepitas de chocolate negro
Montaje y decoración
-
1
bizcocho genovés cortado en tiras de 5 mm
lub 24 bizcochos de soletilla - 60 g de agua
- 40 g de brandy
- 100 g de frutas confitadas variadas (naranja, calabazote, ciruela, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 85.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasaña al pesto con patatas y judías verdes
1h 30min
Berenjenas y calabacines marinados
1h 30min
Pizza margarita
1h 45 min
Áspic de rape, salmón y langostinos
8u.
Tozzetti
1h 30min
Aperitivo de Piamonte
25 min
Copa de frutos rojos
10min
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1h 10 min
Pizza blanca con rúcula
1h 30min
Pizza cuatro estaciones
1h 30min
Menú: Bullabesa
1h 5 min
Pizza con tomate y mozzarella frescos
1h 45 min