Cassata siciliana

Cassata siciliana

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

Glaseado blanco
  • 200 g de azúcar glas
  • 1 clara de huevo
  • 1 cucharadita de zumo de limón
Pasta de almendra
  • 200 g de azúcar glas (y un poco más para trabajar la masa)
  • 200 g de almendra molida
  • 200 g de azúcar glas
  • 1 clara de huevo
  • 4 - 6 gotas de colorante alimentario verde
Relleno
  • 250 g de azúcar glas
  • 500 g de queso ricota de oveja
  • 100 g de pepitas de chocolate negro
Montaje y decoración
  • 1 bizcocho genovés cortado en tiras de 5 mm
    24 bizcochos de soletilla
  • 60 g de agua
  • 40 g de brandy
  • 100 g de frutas confitadas variadas (naranja, calabazote, ciruela, etc.)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 541 kcal / 2263 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 85.7 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...