Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaseado blanco
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 1 cucharadita de zumo de limón
Pasta de almendra
- 200 g de azúcar glas (y un poco más para trabajar la masa)
- 200 g de almendra molida
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 4 - 6 gotas de colorante alimentario verde
Relleno
- 250 g de azúcar glas
- 500 g de queso ricota de oveja
- 100 g de pepitas de chocolate negro
Montaje y decoración
-
1
bizcocho genovés cortado en tiras de 5 mm
lub 24 bizcochos de soletilla - 60 g de agua
- 40 g de brandy
- 100 g de frutas confitadas variadas (naranja, calabazote, ciruela, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 85.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hojaldre rápido
2 Std.
Lasaña al pesto con patatas y judías verdes
1h 30 min
Florentinos
1 godz. 15 min
Merengue suizo
10 Min
Masa quebrada
5 Min
Tarta de manzana
1 Std.
Pizza margarita
1h 45 min
Compota de ruibarbo con yogur
20 Min
Tozzetti
1h 30 min
Bomba de chocolate
4 Std.
Aperitivo de Piamonte
25min
Salsa bearnesa
15 Min