Urządzenia i Akcesoria
Pesto with Pita Breads (Danny Bowien)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
8 portions
Składniki
Pesto
-
Pecorino cheese cubed4 ½ oz
-
Parmesan cheese cubed2 ½ oz
-
pine nuts½ oz
-
salt¼ tsp
-
garlic clove1
-
fresh basil4 oz
-
extra virgin olive oil divided10 oz
Starter
-
all-purpose flour2 oz
-
whole wheat flour2 oz
-
water4 ½ oz
-
active dry yeast⅛ tsp
Pita Breads
-
water7 ½ oz
-
all-purpose flour11 ½ oz
-
whole wheat flour3 ½ oz
-
sugar1 tsp
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
salt1 ½ tsp
-
Parmesan cheese shaved, to garnish
-
fresh basil leaves to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9 g
Kalorie
1636 kJ /
391 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Mushroom Soup
25 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Basil Pesto
10 min
Caterpillar Chocolate Roll
3 godz. 15 min
Chicken Coq au Vin (Betty)
2 godz. 15 min
Twice Baked Cheese Soufflés
1 godz. 25 min
Cioppino
55 min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Basil Pesto (TM5/6 Metric)
10 min
Hummus (Ilan Hall)
9 godz. 5 min
Cauliflower with Pea Purée
40 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min