Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 200 g queijo de São Jorge, 4 meses de cura
- 8 ovos
- 500 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1355.2 kJ / 323.9 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 178.2 mg
Alternatywne przepisy
Cassata de avelã e chocolate
8h
Sorvete de citrinos
Brak ocen
Petit-fours
48 Std.
Rosas de chocolate
Brak ocen
Mazurki
3h
Argola de sementes de papoila com manteiga de limão
1 Std. 25 Min
Marquise de chocolate
3h
Bolo Moka
1 Std.
Pudim que não vai ao forno
6 Std.
Bolos folhados
13h
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Pudim de maracujá
2 godz. 5 min