Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 200 g açúcar
- 1 tira de casca de limão
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 240 g amêndoa s/ pele
- 4 ovos
- 120 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 200 g natas
- ½ limão, só o sumo
- 100 g amêndoa laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2415.1 kJ / 577.2 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 51.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de noz e café
1ωρ. 10 λεπτ.
Bolo de ananás
2 Std.
Bolo de maracujá
1h 15min
Bolo de avelã e café
55 min
Bolo de chocolate e amêndoa
30 λεπτ.
Bolo de amêndoa
35min
Bolo de noz
45min
Bolo de amêndoa e chocolate
50 λεπτ.
Queques de amêndoa
1ωρ.
Bolo de maçã reineta
1ωρ. 30 λεπτ.
Bolo de noz, cenoura e canela
1 godz. 40 min
Bolo de maçã e noz
1h 5min