Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beringela cortada em rodelas finas
- Sal grosso q.b. p/ polvilhar
- 100 g vinagre de vinho tinto
- 100 g água
- 200 g azeite, mais q.b. p/ cobrir
- 1 ½ c. chá de orégãos
- 1 malagueta cortada em pedaços
- 1 c. chá de pimenta preta em grão
- 100 g queijo feta cortado em cubos
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de tomate verde
40 min
Sopa laksa
35 min
Sopa de cevada dos Grisões
55 min
Sopa de mexilhão, salmão e vieiras
1 Std. 50 Min
Soufflé de legumes da época
2h 10 min
Chutney de beterraba e laranja
1 godz.
Patê de beringela e pimento
50 min
Queijo mascarpone - TM5
20h 30min
Sopa de alho-poró e batata
45 min
Calulu de peixe
40 min
Caril de borrego
45 min
Doce de malagueta
35 min