辣味筍豆
TM5 TM6

辣味筍豆

4.3 (4 oceny)

Składniki

  • 300 克 乾燥黃豆 ,預先浸泡4小時,瀝乾(詳見要訣)
  • 3 個 去核酸梅乾
  • 50 克 醬油
  • 2 顆 八角
  • 500 克 水
  • 25 克 糖
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 20 - 30 克 新鮮紅辣椒 ,切段(3公分)
  • ¼ - ½ 茶匙 鹽 (依個人口味調整)

Wartości odżywcze
na 1 整份食譜
Kalorie
5194.3 kJ / 1242.7 kcal
Białko
111.3 g
Węglowodany
136.6 g
Tłuszcz
47.2 g
Błonnik
45.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy