Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 乾燥黃豆 ,預先浸泡4小時,瀝乾(詳見要訣)
- 3 個 去核酸梅乾
- 50 克 醬油
- 2 顆 八角
- 500 克 水
- 25 克 糖
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 20 - 30 克 新鮮紅辣椒 ,切段(3公分)
- ¼ - ½ 茶匙 鹽 (依個人口味調整)
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 5194.3 kJ / 1242.7 kcal
- Białko
- 111.3 g
- Węglowodany
- 136.6 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Błonnik
- 45.2 g