Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 蓮藕 ,洗淨去皮
- 100 克 花枝 ,洗淨切塊
- 150 克 蝦仁 ,洗淨切塊
- 5 克 薑 ,切小塊
- 2 - 3 支 蔥 ,切細蔥花
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- ½ 茶匙 七味粉
- 1 小撮 鹽
- 1 大匙 蓮藕粉
- 麵粉 ,適量,沾粉用
- 油 ,適量,油煎用
- 蕃茄醬 ,適量,蘸醬用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 327.5 kJ / 78.4 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 137.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 166.5 mg