Urządzenia i Akcesoria
Apfelstrudel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Portionen
Składniki
Strudelteig
-
Mehl und etwas mehr zum Bestäuben370 g
-
Mehl370 g
-
Ei1
-
Sonnenblumenöl70 g
-
Wasser120 g
-
Weißweinessig1 TL
-
Salz½ TL
Apfelfüllung
-
Haselnüsse100 g
-
Butter in Stücken40 g
-
Brotbrösel80 g
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Zucker100 g
-
1 ½ TL natürlicher VanilleextraktVanillezucker1 EL
-
Zitronensaft20 g
-
Rum (opcjonalnie)20 g
-
Äpfel geschält750 g
-
Rosinen80 g
-
Butter90 g
Strudel fertigstellen
-
Mehl zum Bestäuben
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1721 kJ /
411 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Apfelkuchen
1 godz.
Gefüllte Paprikaschoten mit Reis und Tomatensauce
1 godz.
Gefülltes Gemüse
1 godz. 20 min
Mürbeteig
5 min
Semmelknödel
50 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 20 min
Griessklösschen (Suppeneinlage)
25 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min