Apfelstrudel

3.6 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Portionen

Składniki

Strudelteig
  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    370 g
  • Mehl
    370 g
  • Ei
    1
  • Sonnenblumenöl
    70 g
  • Wasser
    120 g
  • Weißweinessig
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
Apfelfüllung
  • Haselnüsse
    100 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Brotbrösel
    80 g
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker
    1 EL
    1 ½ TL natürlicher Vanilleextrakt
  • Zitronensaft
    20 g
  • Rum (opcjonalnie)
    20 g
  • Äpfel geschält
    750 g
  • Rosinen
    80 g
  • Butter
    90 g
Strudel fertigstellen
  • Mehl zum Bestäuben
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1721 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...