Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 70 g Sonnenblumenöl
- 120 g Wasser
- 1 TL Weißweinessig
- ½ TL Salz
Apfelfüllung
- 100 g Haselnüsse
- 40 g Butter, in Stücken
- 80 g Brotbrösel
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 100 g Zucker
-
1
EL Vanillezucker
lub 1 ½ TL natürlicher Vanilleextrakt - 20 g Zitronensaft
- 20 g Rum (opcjonalnie)
- 750 g Äpfel, geschält
- 80 g Rosinen
- 90 g Butter
Strudel fertigstellen
- Mehl zum Bestäuben
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen
1j
Zitronenkuchen
2 Std.
Hefezopf
2 godz. 20 min
Mürbeteig
5 menit
Marmorkuchen
2h 10 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Semmelknödel
50min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 Std. 30 Min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 20min
Mürbeteig
2h 5min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 Std.