Urządzenia i Akcesoria
Traubengelee
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Schraubgläser
Składniki
-
700 g rote Weintrauben, kernlosweiße Weintrauben, kernlos700 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst170 g
-
Sonnenblumenöl10 g
-
Kardamom, gemahlen1 TL
-
Gelierzucker 1:1 (à 1000 g)1 Packung
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
1 g
Kalorie
2522 kJ /
602 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
143 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 godz. 50 min
Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)
1 godz.
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1 godz.
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 godz.
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Heidelbeermarmelade
55 min
Kärntner Had’nkeks mit Traubengelee
2 godz. 20 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1 godz. 10 min