![Traubengelee Traubengelee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/180D9955-9969-48A0-95AC-AC2D57505130/Derivates/A450F6CE-77D9-433D-AE4D-9A4284B7F4F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g weiße Weintrauben, kernlos
lub 700 g rote Weintrauben, kernlos - 170 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 10 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 Packung Gelierzucker 1:1 (à 1000 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2522 kJ / 602 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 143 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1 Std. 10 Min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5h 50min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Waldbeerenmarmelade
55 min
Heidelbeermarmelade
55 min
Erdbeermarmelade 1:1
55 min
Erdbeermarmelade
25 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min