![Pavlova mit Früchten Pavlova mit Früchten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4AD0F70-12A7-4026-A3F1-632A7AA7F0AA/Derivates/5FD64708-BCFF-4250-9832-2D71C1C35C5D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 330 g Zucker
- 240 g Eiweiß (ca. 6 Eiklar), Raumtemperatur
- 1 TL Essig
- 1 TL natürliches Vanilleextrakt
- 1 Prise Weinstein-Backpulver (opcjonalnie)
- 500 g gemischtes frisches Obst (z. B. Ananas, Kiwi, Papaya, Mango, Beeren)
- 4 Passionsfrüchte
Creme
- 500 g Schlagobers, kalt
- 100 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1874 kJ / 448 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Panettone mit Manner Orangen Herzen
4h 25min
Ganache
20min
Salade niçoise
40min
Kandierte Orangenschalen in Schokolade
26sa
American Apple Pie
1h 20min
Zitronentarte mit Baiserhaube
2 godz. 30 min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1h 20min
Pappardelle al Ragù
4h
Ribisel-Pavlova
2 godz. 50 min
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5h 30 min
Crème Pâtissière
15 min