
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 330 g Zucker
- 240 g Eiweiß (ca. 6 Eiklar), Raumtemperatur
- 1 TL Essig
- 1 Prise Weinstein-Backpulver (opcjonalnie)
- 1 TL natürlicher Vanilleextrakt
- 500 g gemischtes frisches Obst (z. B. Ananas, Kiwi, Papaya, Mango, Beeren)
- 4 Passionsfrüchte
Creme
- 500 g Schlagobers kalt
- 100 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 448 kcal / 1874 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 51 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Ribisel-Pavlova
2 godz. 50 min
Mini Panettone mit Manner Orangen Herzen
4 godz. 25 min
Maracuja-Schokoladen Ganache für Macarons
3 godz. 10 min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 godz. 20 min
Haselnuss-Orangen-Creme
55 min
Pastinaken-Blinis mit Blauschimmelkäse, Nüssen und Honig
2 godz. 20 min
Gsiberger Leberpastete
3 godz. 30 min
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 godz. 15 min
Baiser Drops
3 godz.
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 min
Pavlova mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min