Urządzenia i Akcesoria
Brandteig
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 Stück
Składniki
-
Wasser150 g
-
Butter in Stücken80 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker (opcjonalnie) (10 g)2 TL
-
Mehl120 g
-
Eier3
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
300 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Kardinalschnitten
3 Std.
Leberpastete im Glas
4 Std.
Pflaumen gefüllte Kartoffelknödel mit Vanillesoße
1 Std. 50 Min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2 Std. 10 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Nudelteig
1 Std.
Mürbeteig
5 Min
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Brandteig
2 Std.
Mürbeteig
2 Std. 5 Min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 Std.