Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte feuilletée maison
- 70 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs
- 500 g de lait
- 5 g de sucre vanillé maison
- 130 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1493.4 kJ / 356.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons à la mangue sans sucre
2 godz. 30 min
Eclair à la Passion
3 Std. 20 Min
Pâté en croûte (Espagne)
6 Std. 15 Min
Biscuits à la cuillère
40min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15 Std.
Macarons au café
24sa
Bûche roulée au café
2 godz. 40 min
Moka
1 godz. 15 min
Gâteau au café et à la vanille
5hod. 15min
Bavarois à la mangue
7hod.
Mille-feuille à partager
1 godz. 45 min
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.