Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte feuilletée maison
- 70 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs
- 500 g de lait
- 5 g de sucre vanillé maison
- 130 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1493.4 kJ / 356.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le russe
3h
Petit soufflé de poulet au curry
1 Std. 4 Min
Croustade à la mousse aux pommes et lait glacé au romarin (Matthew Kenney)
Brak ocen
Sablés aux cerises et aux noix
1h 20min
Sous-vide épaule de porc, désossée
12h 25min
Zuppa inglese
3h 20 min
Cheesecake polonais
1hod. 30min
Galantine de volaille, farce au boudin blanc et à la pistache
13h 15 min
Mille-feuille pistache-framboise
1u. 45min
Tarte façon "crème brûlée"
4h
Crème de pistache
10 min
Gâteau magique au chocolat blanc
3hod. 15min