Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le riz à sushi
- 300 g de riz à sushi
- 850 g d'eau
- 60 g de vinaigre de riz
- 20 g de saké
- 10 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 1 citron vert, zeste et jus
La garniture
- 6 feuille de nori
- 150 g de thon frais de qualité sushi, coupé en lamelles
- 1 avocat, coupé en fines lamelles
- 15 g de pâte de wasabi, prête à l'emploi
- 3 pincées de fleur de sel
La vinaigrette au wasabi
- 100 g de sauce de soja
- 100 g d'huile d'olive
- 50 g de pâte de wasabi, prête à l'emploi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1865.2 kJ / 445.8 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1384.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushis aux fruits
3 Std. 10 Min
Onigiris végétariens
2h
Sushis aux fruits
3h
Donuts sushi
50min
Makis de légumes
8 godz. 30 min
Menu 2 - Maki de foie gras à la mangue
45min
Pad Thaï
50min
Sushi burger
12h
Chirashi (riz vinaigré aux petits légumes et tofu laqué)
1h 45min
Makis au gingembre, champignon et avocat
1h
California rolls aux langoustines et mayonnaise à la mangue
12h 40min
Makis au thon
2h