Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 250 g de biscuits speculoos
Le caramel au beurre salé
- 400 g de lait concentré sucré (1 boîte de conserve)
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
La crème chantilly vanillée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre vanillé maison
- 200 g de bananes, coupées en rondelles (2 env.)
- copeaux de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3735.8 kJ / 896 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 86.8 g
- Tłuszcz
- 54.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 461.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gianduja cacahuète et caramel, sorbet mangue
4h 30min
Tarte fine façon cheesecake
4 godz.
Pannacottas aux épices
4h 30min
Victoria sponge cake
1 godz.
Glace banoffee
10min
Tarte choco-cookies
12 Std. 25 Min
Tarte Tatin à la banane flambée
1h 30min
Mini-banoffee pie
2 godz. 30 min
Banoffee
2 godz. 35 min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h
Délice pomme-speculoos
12h