Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 250 g de biscuits speculoos
Le caramel au beurre salé
- 400 g de lait concentré sucré (1 boîte de conserve)
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
La crème chantilly vanillée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre vanillé maison
- 200 g de bananes, coupées en rondelles (2 env.)
- copeaux de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3735.8 kJ / 896 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 86.8 g
- Tłuszcz
- 54.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 461.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le russe
3h
Cake framboise-pistache
4h 35min
Galette des Rois à la noisette
3h 40 min
Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques
2j 30 menit
Gâteau au caramel
3h 50 min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5 min
Mini-banoffee pie
2j 30 menit
Carrés gourmands au beurre de cacahuète
2ωρ. 50 λεπτ.
Number cake du Nouvel An
3h
Banoffee
2h 35 min
Brookie
1h
Cheesecake au caramel au beurre salé
12hod.