Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 400 g de farine à pain, type Manitoba
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 3 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 300 g de tomates fraîches, concassées
- 2 - 3 feuilles de basilic frais, lavées et essuyées
- 1 ½ c. à café de sel, et 1 pincée pour la finition
- farine à pain, type Manitoba pour fariner
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2761 kJ / 660 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza capricciosa
1h 40min
Pizza aux 3 farines
1h 35 phút
Pizza au saumon
1h 15min
Pizza quatre fromages
1h 40min
Pâte à pizza (à personnaliser)
1hod. 10min
Pizza aux blettes et au citron
25h 50min
Pizza XXL
3h
Pizzas marinara
3h
Pizza quatre saisons
1h 35 phút
Sauce napolitaine
1h
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min