Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen

Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen

4.5 14 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porties

Składniki

  • olijfolie
    80 g
  • sojasaus
    50 g
  • fijne suiker
    ½ tl
  • citroen het liefst biologisch, geraspte zeste en sap
    1
  • verse zalmfilets zonder vel (à 150-180 g)
    4
    4 witvisfilets, zonder vel (à 150-180 g)
  • verse gember (opcjonalnie) geschild, in plakjes
    5 - 10 g
  • teentje knoflook
    1
  • sjalot gesnipperd
    100 g
  • prei alleen het witte gedeelte, in ringen
    100 g
    100 g ui, alleen het witte gedeelte, in ringen
  • bleekselderij in stukken
    100 g
  • bevroren doperwten
    350 g
    350 g wortelen
  • water
    450 g
  • zout
    2 tl
  • aardappelen in stukken (1 cm)
    250 g
  • broccoliroosjes
    400 g
    400 g gemengde groenten
  • gemalen zwarte peper
    2 snuifjes
  • room om te koken, ong. 18% vet, naar smaak
    50 - 100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porties

Białko 44 g
Kalorie 2984 kJ / 713 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 10.7 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...