Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 80 g de pimiento rojo
- 80 g de pimiento verde
- 50 g de aceite de oliva
- 1 contramuslo de pollo sin piel ni hueso en trozos
- 8 anillas de calamar
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1 pellizco de colorante amarillo
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimentón
- 500 g de caldo de pescado
- 4 mejillones frescos limpios
- 4 gambones crudos enteros
- 8 almejas frescas
- 200 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1931 kJ / 462 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 417.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de ternera con alcachofas para dos
55min
Sopa marinera
55min
Sopa de mariscos
1 godz. 30 min
Gratinado de pasta y frutos de mar con bechamel (sin lactosa)
1h
Arroz mediterráneo de mariscos y chorizo
1 godz. 5 min
Estofado de aguja de ternera con alcachofas
1h
Arroz con punta de costilla de cerdo
1h
Callos a la asturiana
1 godz. 20 min
Paella
1 godz. 10 min
Paella de pollo y marisco XXL
1h
Fideuá de mariscos
45 min
Paella mixta rústica
1h