Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
-
1
cucchiaio di olio extravergine di oliva
lub 25 g di burro - 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Polenta
1h
Polenta ticinese
45min
Purè di patate
45min
Albumi montati a neve
5 min
Gnocchi di patate
1h 30min
Passato di verdure
50 Min
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Treccia della domenica in due varianti
2h 10min
Risotto alla parmigiana
30 min
Maionese
10min
Biscotti milanesini
3 Std.
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min