![Cannelloni spinaci e ricotta Cannelloni spinaci e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6AD9B48-4A30-41C0-9955-6C1EBEECDD79/Derivates/5966AC8A-0252-46CE-AF8A-8EF0E79AB458.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta per cannelloni
- 300 g di farina + q.b.
- 3 uova (da 60 g circa)
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno ricotta e spinaci
- 700 g di acqua
- 600 g di foglie di spinaci, surgelate
- 150 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 600 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
Besciamella
- 500 g di latte
- 50 g di farina
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Per terminare
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano, grattugiato
- 20 g di burro a fiocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3753 kJ / 897 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 84.3 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Błonnik
- 302.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé di spinaci e uova
35 Min
Torta salata al salame e formaggio
2 godz. 10 min
Riso casimiro
45 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Arancini di riso
3 Std. 5 Min
Lasagne al forno
2 Std. 30 Min
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Lasagne classiche
2 godz. 5 min
Tagliolini alla zucca
1 Std. 20 Min
Gnocchi di patate
1h 15min
Crema Thermomix®
45 Min
Parmigiana di melanzane
2 godz.