Cannelloni spinaci e ricotta

Cannelloni spinaci e ricotta

4.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pasta per cannelloni
  • di farina + q.b.
    300 g
  • uova (da 60 g circa)
    3
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
Ripieno ricotta e spinaci
  • di acqua
    700 g
  • di foglie di spinaci, surgelate
    600 g
  • di latte
    150 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di ricotta vaccina scolata dal siero
    600 g
Besciamella
  • di latte
    500 g
  • di farina
    50 g
  • di burro
    20 g
  • di sale a piacere
    ½ - 1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
Per terminare
  • di Parmigiano, grattugiato
    2 - 3 cucchiai
  • di burro a fiocchetti
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 897 kcal / 3753 kJ
Białko 41.9 g
Tłuszcz 45.9 g
Węglowodany 84.3 g
Błonnik 302.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...