![Pane rustico Pane rustico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8BF237BA-D2AD-475C-9A07-9D09BD267CBD/Derivates/247B9FC6-1F3F-40F2-83C0-8F2D0E0139FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di semi di frumento
- 400 g di acqua
-
30
g di lievito fresco
lub 3 cucchiaini di lievito secco (12 g) - 120 g di latticello (vedere varianti)
- 150 g di farina manitoba + q.b.
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Pane di farro alle nocciole
2h 50min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11h
Pane rustico
2h
Pane di frumento e farro
12klst
Pane di segale vallesano
10h
Pane paesano
3j
Pizza alla romana
Brak ocen
Pane vodese con croce
13h 30min
Panini per hamburger
1h 45min
Zuppa di zucca
35 min
Pane in padella
18h