
Urządzenia i Akcesoria
Meringata al limone
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 pezzi
Składniki
Impasto
-
di zucchero100 g
-
di mandorle30 g
-
di burro a pezzi + q.b. per imburrare200 g
-
di farina340 g
-
uovo1
-
di sale1 pizzico
-
di zucchero vanigliato (fatto in casa)1 ½ cucchiaino
Farcitura al limone
-
di zucchero150 g
-
limoni non trattati (la scorza e il succo)3 - 5
-
uovo1
-
tuorli d'uovo4
-
di burro a pezzi100 g
Meringa
-
di zucchero160 g
-
albumi d'uovo4
-
di sale1 pizzico
Wartości odżywcze na 1 fetta
Kalorie
521 kcal /
2178 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Delizie da forno
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria