Currywurst-Sauce à la Sansibar

Currywurst-Sauce à la Sansibar

4.8 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Flaschen (jede 0,75 l)

Składniki

  • Essiggurken in Stücken
    150 g
  • Zwiebel halbiert
    150 g
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Zucker
    40 g
  • Curry, gemahlen (40 g), z.B. Sansibar Currypulver
    4 geh. EL
  • Passierte Tomaten
    1000 g
  • Ketchup
    500 g
  • Tomatenpurée
    70 g
  • Salz (10 g)
    2 TL
  • Sambal Oelek (20 g)
    1 - 2 TL
  • Gemüse-Bouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel
  • Obstessig
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Flasche

Kalorie 406 kcal / 1700 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...