Currywurst-Sauce à la Sansibar
TM31 TM5 TM6

Currywurst-Sauce à la Sansibar

4.8 (74 oceny)

Składniki

  • 150 g Essiggurken, in Stücken
  • 150 g Zwiebel, halbiert
  • 60 g Butter, in Stücken
  • 40 g Zucker
  • 4 geh. EL Curry, gemahlen (40 g), z.B. Sansibar Currypulver
  • 1000 g Passierte Tomaten
  • 500 g Ketchup
  • 70 g Tomatenpurée
  • 2 TL Salz (10 g)
  • 1 - 2 TL Sambal Oelek (20 g)
  • 1 geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
    lub 1 Gemüsebouillonwürfel
  • 20 g Obstessig

Wartości odżywcze
na 1 Flasche
Kalorie
1700 kJ / 406 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
57 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy