![Linsen mit Spätzle und Wienerli Linsen mit Spätzle und Wienerli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80BE88F7-EFE9-4865-816B-B117B0CBB56E/Derivates/00D19324-6884-4F2D-B4F4-46423B0F423C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spätzleteig
- 550 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- 5 Eier
- 200 g Wasser
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
- 900 g Wasser und mehr zum Garen und Abschrecken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Karotten, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g pflanzliches Öl
- 100 g Lauch, in dünnen Ringen (5 mm)
- 120 g Speck, geräuchert, gewürfelt
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 20 g Tomatenpurée
- 1 TL Zucker
- 8 Wienerli
- 40 g Butter
- 30 g Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5208 kJ / 1244 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dampfnudeln mit Kirschen
1h 50min
Polenta
30 min.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min.
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45min
Griessklösschen (Suppeneinlage)
25min
Apfelküchlein
45min
Gaisburger Marsch
1h 10min
Schwäbische Flachswickel
45min